Skip to the content

løg

Anvendelse

Løg er uundværlig i køkkenet. Både som krydderi og som grøntsag. Uden løg ville alverdens retter være tamme, for løg er en af de ingredienser, der bygger maden op og giver den liv. Kepalløg, zittauer og zhauer er de sorter, vi kender som almindelige gule løg med bronzefarvet skal. Rå og skarp eller svitset og sød. Løg brillerer på utallige måder. Hvad ville f.eks. hakkebøffen, pastasovsen, sildemaden eller hotdogs være uden løg? Skær dem i kvarte og bag dem med rodfrugter og timian eller rosmarin. Lad løg spille hovedrollen i en løgsuppe eller løgtærte. Eller bag hele løg sammen med stegen og giv kraft til sky og sovs. Mulighederne er uendelige, så længe løgene ikke bliver branket. Det gør dem bitre og uspiselige.

Opbevaring

Opbevar løg i køleskabet. Tag dem ud af posen og læg dem i en plastikboks, så holder de sig længe.