Skip to the content

kartofler

Anvendelse

Den er mild i smagen, billig og syner måske ikke af meget i forhold til andre farverige grøntsager. Men tag ikke fejl af kartoflen. Gennem årtiers modernisering af danskernes køkken har den formået at bevare sin position som en af de mest populære grøntsager herhjemme. Kartofler findes i mange forskellige sorter, og du kan variere tilberedningen i det uendelige og gøre dem lige så sunde eller usunde, som du har lyst til. Kog dem med eller uden skræl, bag dem i ovnen, mos dem eller steg dem i olie på panden eller i frituregryden.

Opbevaring

Opbevar kartofler i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig længere. Kartofler skal altid opbevares mørkt for at undgå den giftige grønfarvning. Kassér altid grønne kartofler!

Aftensmad

Ovnbagte kartofler og jordskokker med æblemost

Tag en kødfri dag en gang i mellem. Jordskokker og kartofler er mætter godt. Smag til med frisk...

Aftensmad

Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et va...

Aftensmad

Frittata og hvidkål på japansk

Spring kødet over en gang i mellem og lav i stedet en lækker vegetarret. Vælg gerne grøntsager ...