Skip to the content

gule ærter

Kendetegn

Du kan få gule ærter hele eller afskallede og flækkede. De afskallede og flækkede bliver kaldt for flækærter.

Anvendelse

Sæt ærterne i blød i mindst 10-12 timer. Flækkede ærter skal du ikke sætte i blød. Hele ærter skal koge i cirka 1 ½ time. Flækkede ærter skal koge i cirka 1 time.
Gule ærter kan du bruge til blandt andet ærtesuppe og ”gule ærter” med grøntsager, medisterpølse og flæsk. De har en fin og let sødlig smag.

Opbevaring

Gule ærter bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bønner, linser og ærter i direkte sollys. Efter kogning og tilberedning bør gule ærter opbevares på køl. Her kan de holde sig i ca. 4 dage.

Ernæring

Gule ærter har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.