Skip to the content

frisésalat

Kendetegn

Lys grøn, krøllet salat. En god salat er grøn i bladspidserne. Køb ikke salat med brune kanter.

Anvendelse

Del salaten i hele blade eller flæk den. Fjern stokken. Spise salaten rå, stegt eller dampet. Friseésalat har en let bitter smag. Vil du have mere mild smag, kan du dampe salaten i et par minutter. Du kan også lægge salaten i koldt vand, inden du skal spise den.

Opbevaring

Salat opbevares bedst i en plastikpose eller tætsluttende beholder i køleskabet. Undgå at vaske salaten før den skal anvendes, det forkorter holdbarheden væsentligt.

Ernæring

Friseésalat har et kostfiberindhold på 0,9 gram pr 100 gram. Salaten er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Friseésalat indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat, og mineralet kalium.

Sæson

April-oktober