Skip to the content

fennikel

Kendetegn

Hvid og blank med små grønne vifteblade på toppen.

Anvendelse

Skær de korte stængler og de grønne stilke fra. Skyld fenniklen grundigt. Du kan spise fennikel rå, dampet eller kogt. Fennikel har en sødlig, let krydret smag af lakrids. De friske grønne blade på toppen af fenniklen, kan du bruge som dild.

Opbevaring

Opbevar fennikel indpakket i en plastikpose i køleskabet. Her kan den holde sig ca. 1 uge. Hvis fenniklen er med top skær da toppen af og opbevar den indpakket i en plastikpose på køl. Fennikel kan fryses, men skal først blancheres i ca. 4 minutter. Ved blanchering mister fenniklen sin sprødhed.

Ernæring

Fennikel har et kostfiberindhold på 2 gram pr 100 gram. Derfor er fennikel en grov og ikke en fin grøntsag. Fennikel indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminer og mineralet kalium.

Sæson

Maj-november

Frokost

Salat med fennikel, parmaskinke og mandler

En lækker salat med grøntsager, nødder og fuldkorn er et sundt og mættende frokostmåltid.

Aftensmad

Fennikelsalat og små vilde frikadeller

Pep den klassiske frikadelle op med kød af vildt. Det smager fantastisk.