Skip to the content

blomkål

Anvendelse

Blomkål er kendt for sin nøddeagtige smag, når den er rå, og sin sødlige smag, når den er kogt. Mange foretrækker blomkål midt i mellem, så der stadig er bid i den, og den karakteristiske kålsmag ikke bliver for dominerende. Del blomkålen i buketter og spis dem rå. Eller damp dem i letsaltet vand i fem minutter. Bland blomkål i en tomatsalat med basilikum. Eller vend blomkål i en skarp olie-eddikedressing med sennep som tilbehør til kød eller fisk.

Opbevaring

Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet, så holder det sig bedst. Blomkål bør ikke opbevares sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter. Blomkål kan fryses, men skal først blancheres. Blomkålsbuketter blancheres 3-4 min og hele blomkål i 6-7 min. Ved optøning kommes de frosne buketter 5 min. i kogende vand, mens hele blomkål koges i 10 min.

Aftensmad

Blomkålssalat med bulgur og stegt laks

Vælg grove grøntsager som blomkål og smag til med friske krydderurter. Laks er en fed fisk, som...

Mellemmåltid

Råmarinerede rødder på rugbrød

Brug marinerede grøntsager som pålæg på rugbrød - det er både lækkert og mættende.

Aftensmad

Blomkålssalat, bagte kartofler og grillet svinekotelet

En grov salat af blomkål, bagte kartofler og en svinekotelet. Så har du elementerne til en lækk...