Skip to the content

avocado

Kendetegn

Pæreformet, grøn. Tryk lidt i toppen af avocadoen, den må ikke være helt hård.

Anvendelse

Skær den over i to halve. Fjern stenen med en kniv. Løft kødet ud af skallen med en ske. Skær avocado i skiver på rugbrød eller til salat eller mos den med en gaffel til avocadocreme. Dryp den med lidt citronsaft, så bliver den ikke brun. Avocadoen er værdsat for sin milde, nøddeagtige smag og sit bløde frugtkød, der giver fylde og cremet konsistens til dips, salater og andre kolde retter. Avocado spiller især godt sammen med salte madvarer som skinke og fisk. Prøv også moset avocado med salt på rugbrød. Eller mos en avocado og smag til med løg, chili, limesaft og hvidløg for den klassiske mexicanske dip guacamole.

Opbevaring

Opbevar avocado på køkkenbordet, ikke i køleskab. Undgå at opbevare avocado sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter. Det får den til at modne hurtigere og forkorter holdbarheden. Når avocadoen er moden, kan den holde sig 2-3 dage.

Ernæring

Avocado har et højt indhold af kostfibre, 5,2 gram pr 100 gram. Avocado er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Avocado er sundt, men du skal ikke spise for mange af dem fordi de har et højt indhold af monoumættet fedt, 16 gram pr. 100 gram. Derfor er avocado sat sammen med de fine grøntsager i madpyramiden. Avocado har et højt indhold af B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Butikkerne køber avocado fra andre lande og har dem hele året.

Frokost

Fuldkornspita med avocadocreme

Avocado indeholder godt med det sunde fedt og har en dejlig smag. Husk at vælge fuldkorn, når d...

Mellemmåltid

Rugbrød med tahin og avocado

Tahin er lavet af sesamfrø, det har en skøn, fed og fyldig smag

Mellemmåltid

Ristet rugbrød med avocado og mandler

Skøn blød avocado med sprødt rugbrød.