Skip to the content

asparges

Anvendelse

Danske, friske asparges er et sikkert forårstegn, og de saftige, sprøde stængler er en kærkommen forfriskning efter måneder med tunge vintergrøntsager. Du kan få grønne og hvide asparges, og de er nemme i køkkenet, men tilberedes lidt forskelligt. Hvide asparges er sejere end de grønne og skal skrælles og koge dobbelt så længe som de grønne. Spis grønne og hvide asparges med smeltet smør, salt eller f.eks. parmesanost. Nyd dem med parmaskinke eller i småstykker i en blandet salat. Eller brug asparges som tilbehør til salte fisk eller kød eller i tærter, supper og omeletter.

Opbevaring

Asparges opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 3 dage. Asparges kan fryses, men skal først blancheres i kogende vand i 2 minutter.

Sæson

Danske hvide og grønne asparges har kort sæson – cirka fra 1. maj til sankthans. I Danmark er dyrkningen af hvide asparges gået stærkt tilbage, og de grønne har næsten overtaget markedet. Vi importerer også friske asparges næsten året rundt, så det er muligt at købe dem uden for den danske forårssæson, men kvaliteten kan svinge.

Mellemmåltid

Sommergrønt

Nyd de skønne sommergrøntsager nu hvor de er allerbedst

Aftensmad

Frisk salat med grønne og hvide asparges, agurk, feta og kalkun

Asparges, nyd dem i foråret, hvor de er i sæson. De er både sunde og velsmagende!

Brunch

Sommerbrunch 1.0

Husk sommerens bær til alle måltider lige nu hvor de er allerbedst!