Skip to the content

ribs

Kendetegn

Ribs er små kuglerunde bær der kan være røde, hvide eller gule.

Ernæring

Ribs indeholder blandt andet E-vitamin, C-vitamin og mineralerne kalium og fosfor.

Anvendelse

Sådan bruger du dem: Brug ribs som rysteribs, til saft, marmelade og til gelé. Ribs indgår også i den klassiske rødgrød med fløde sammen med kirsebær, jordbær og hindbær.

Opbevaring

Ribs smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige ribs inden opbevaring. Ribs kan fryses og anvendes til f.eks. marmelade eller smoothies. Fjern stilkene inden frysning, og drys dem evt. med sukker, så de kan skilles ad. Frys ribs i en frysepose.

Sæson

Høstes i Danmark:Juli-august.