Skip to the content

pomelo

Kendetegn

Pomelo er den største af alle citrusfrugter. Frugten kan ligne en kæmpe grapefrugt. Modne pomelo kan både være grønne og lysegule.

Ernæring

Du finder pomelo i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Pomelo indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Pomelo er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Pomelo er også en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar. De har samtidig et højt indhold af folat, som er en af B-vitaminerne, og som styrker dine røde blodceller, din hud og dit immunforsvar.

Anvendelse

Spis pomelo som den er, eller brug den som dessert og til ost. Smagen er mild, sur/sød og lidt bitter. Skrællen er ret tyk. Den skal du ikke spise rå, da den er meget bitter. Skrællen kan du kandisere og bruge som sukat, der er fyld til kage.

Opbevaring

Pomelo kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra pomelo og frys den i isterningposer eller større portioner. Du kan også fryse frugtkødet i stykker.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.