Skip to the content

melon

Kendetegn

Stor som en håndbold eller lidt mindre. Rund eller oval. Der er sukkermeloner og vandmeloner. Sukkermeloner, som honning-, galia-, net- og cantaloupmelon, har et kernehus i midten. Vandmelonen har kernerne i frugtkødet, medmindre den er stenfri.

Ernæring

Meloner indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, C-vitamin og mineralerne kalium og fosfor.

Anvendelse

Halver melonen, fjern kernerne og skære skallen af. Spis melon som den er, eller brug den som forret sammen med røget kød eller skaldyr, eller som dessert med for eksempel hindbær og brombær.

Opbevaring

Opbevar melon ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan melonen med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Halve meloner eller melon i stykker bør opbevares i køleskabet indpakket i en plastikpose eller i anden beholder. Melon kan fryses. Fjern skræl og kerner og frys melon i stykker, skiver eller tern i en frysepose. Brug frossen melon i smoothies. Melon mister sin sprødhed efter frysning.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark i eftersommer og efterår.