Skip to the content

mango

Kendetegn

Stor oval frugt. En moden mango kan både være grønlig, gullig og rødlig. Den skal give efter for et let tryk, og dufte sødt. Den modne frugt kan have små sorte pletter på skindet.

Ernæring

Du finder mango i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Mango indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Mango er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Mango er en frugt, som indeholder meget frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder mango. Mango er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har de især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller og dit DNA. Mango kan også bidrage til din indtagelse af vitamin A, som styrker dit immunforsvar og dine øjne, og af mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Skær den store sten i midten fra. Spis mango som den er, og brug den til asiatiske retter, smoothies, saft, marmelade og chutney. Mango smager sødt og aromatisk.

Opbevaring

Opbevar mango ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på, at mango kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Inden frysning bør mangoen skæres i skiver eller stave. Efter optøning kan frugten anvendes til f.eks. frugtgrød eller smoothies.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.

Morgenmad

Ostemad og mangosmoothie

Spis rugbrød og mager ost til morgenmad og sluk tørsten i en forfriskende mangosmoothie. Så får...