Skip to the content

kiwi

Ernæring

Du finder kiwi i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Kiwi indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Kiwi er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Kiwier er frugter. Spis derfor ikke store mængder kiwi. Kiwi er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og B-vitaminerne folat og B6, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Folat styrker samtidig dine blodceller, hud, immunforsvar og DNA. Kiwi er også en god kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Kiwi kan samtidig bidrage til din indtagelse af fosfor, som også styrker dit blodomløb. Kiwi kan også hjælpe med at holde din hud sund og elastisk.

Opbevaring

Kiwi bør opbevares ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. For at modne kiwier hurtigt kan du med fordel lægge frugten sammen med æbler eller bananer, da de udskiller gasarten ethylen, som fremmer modningen. Holdbarheden afhænger af hvor modne kiwierne er ved køb. Kiwi kan fryses og bruges i frugtgrød, smoothies eller kager. Fjern skrællen inden frysning.

Mellemmåltid

Kiwi med knæk

Dyp din kiwi i lidt sunde kerner. Så har du et lille mellemmåltid.