Skip to the content

citron

Kendetegn

En god og moden citron skal virke tung af saft og tung i forhold til sin størrelse. Den skal være ensfarvet uden rynker og rig på duft. Rul citronen på bordet, inden du presser den. Så kommer saften nemmere ud.

Anvendelse

Saft fra citron er smagsingrediens i bagværk, desserter, marinader, drikke og i kød- og fiskeretter. Brug citronsaft i stedet for eddike i marinader. Brug også skallen eller sylt hele citronen, hvis det er en økologisk eller en ikke-overfladebehandlet citron.

Opbevaring

Citron kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra citron og frys den i isterningposer eller større portioner.

Ernæring

Citroner indeholder blandt andet vitaminerne A, B og C og mineralet kalium.