Skip to the content

pasta

Kendetegn

Nemme at koge. Passer til næsten alle kødretter og grøntsagsretter. Pasta kan både være frisk og tørret. Når du vælger pasta, så husk at vælge fuldkorn først. Fuldkornspasta kan for eksempel være lavet med fuldkornsdurummel, fuldkornsspelt og fuldkornsrugmel.

Anvendelse

Til pastaretter, vegetarretter, i supper og salater.

Opbevaring

Tørret pasta bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Frisk pasta bør opbevares i køleskabet. Rester af kogt pasta og andet tilberedt mad kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.

Ernæring

Pasta er fedtfattigt, og indeholder kostfibre, B-vitaminer, og mineralerne kalium, jern og jod. Fuldkornspasta mætter bedre end den almindelige hvide pasta og giver flere kostfibre, vitaminer og mineraler.

Frokost

Pasta med mynte, asparges og små tomater

Asparges og modne tomater, det er sommermad