Skip to the content

stenbider

Kendetegn

Stenbider er en saltvandsfisk.

Anvendelse

Spis stenbider stegt, grillet, kogt, pocheret eller røget. Rognen fra stenbideren kan du spise fersk, saltet og røget. Rognen har en svag lyserød til lilla farve. Stenbiderrogn bliver også kaldt for dansk kaviar.

Opbevaring

Opbevar stenbideren så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Stenbider har et fedtindhold på 14,2 gram pr 100 gram. Heraf er 2,1 gram er n-3 fedtsyrer. Stenbider er dermed en fed fisk. Stenbider indeholder blandt andet D-vitamin og mineralerne jod og selen.