Skip to the content

skrubbe

Anvendelse

Skrubbe er en mager fladfisk, som minder om rødspætte. De kan tit erstatte hinanden, men skrubbens kød er grovere og løsere end rødspættens. Stegt skrubbe er en sommerklassiker. Nyd den f.eks. med ærter, kartofler, citron og et drys persille. Krydderurter som rosmarin, estragon eller basilikum klæder også skrubbe. Bag f.eks. skrubbe i ovnen med rosmarin, peberfrugter og radiser. Sæt fut i skrubben med chili og hvidløg, eller nyd den hvidvinsdampet. Som de fleste andre fisk er skrubben mild og tager taknemmeligt imod alt med smag.

Opbevaring

Opbevar skrubbe så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Sæson

Skrubbe er i sæson hele året, men kvaliteten er bedst om efteråret.