Skip to the content

sild

Kendetegn

Sild er en lille saltvandfisk. Den bliver cirka 20-35 centimeter lang.

Anvendelse

Spis silden stegt, røget, marineret, saltet og som sildepostej.

Opbevaring

Opbevar sild så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Sild indeholder 14,5 gram fedt pr 100 gram. Heraf er 2,3 gram n-3 fedtsyrer. Silden er dermed en fed fisk. Sild indeholder blandt andet vitaminerne A, D og E og mineralerne zink, jod og selen.