Skip to the content

lyssej

Kendetegn

Lyssej bliver også kaldt for lubbe. Lyssej er en saltvandsfisk. Fisken bliver normalt cirka 50-60 centimeter lang og vejer 2,5-3 kilo.

Anvendelse

Spis for eksempel lyssej dampet, kogt eller stegt. Lyssej er også god til fars. Kødet er groft, men fast og lyst.

Opbevaring

Opbevar lyssej så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Lyssej er en mager fisk med et fedtindhold på 0,6 gram pr 100 gram.