Skip to the content

kuller

Kendetegn

Kuller er en saltvandsfisk, der er i familie med torsken. Den kan blive op til 45 centimeter og kan veje op til 2 kilo.

Anvendelse

Spis det hvide kød pandestegt, grillet, kogt, dampet, marineret eller røget. Kødet er godt til fars. Kuller minder meget torsk, men flagerne i kødet er mindre, og det er en smule mere tørt.

Opbevaring

Opbevar kuller så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Ernæring

Kuller har et fedtindhold på 1 gram pr 100 gram. Heraf er 0,4 gram n-3 fedtsyrer. Kuller er dermed en mager fisk. Kuller indeholder blandt andet mineralerne zink og selen.