Skip to the content

blåmuslinger

Kendetegn

Blåmuslinger kan blive op til 10 centimeter lange.

Anvendelse

Blåmuslinger skal være levende, når du skal bruge dem. De skal enten være lukkede, eller lukke sig, når du giver dem et let slag. Inden du koger dem skal du fjerne skægget, som sidder lige i åbningen.  Under kogningen eller dampningen åbner skallerne sig, fordi lukkemusklen bliver inaktiveret. Hvis muslingen er lukket efter kogning, skal du kassere den. 
Spis dampede muslinger som de eller brug dem til suppe. Du kan også marinere, ryge, stege eller grille blåmuslinger.

Opbevaring

Blåmuslinger bør opbevares på køl. Uåbnede muslinger kan holde sig ca. 3 dage på køl. Blåmusling kan fryses ned i op til 3 måneder. Muslinger på dåse eller glas kan opbevares ved stuetemperatur i køkkenskabet. Her kan de holde sig i ca. 2 år. Efter åbning bør dåsen eller glasset med muslinger opbevares på køl.

Ernæring

Blåmuslinger indeholder 2,2 gram fedt pr 100 gram. Heraf er 0,3 gram er n-3 fedtsyrer. Blåmuslinger er dermed en halvfed fisk. Blåmuslinger indeholder blandt andet E-vitamin og mineralerne zink, jod og selen.