Skip to the content

puy-linser

Kendetegn

Puy-linser er sorte, og små i forhold til røde og grønne linser. De er også mindre melede end røde og grønne linser. Puy-linser bliver også kaldt delikatesselinser.

Anvendelse

Skyl altid linser grundigt, inden du skal bruge dem. Linser skal du ikke sætte i blød, før du koger dem. Kog hele linser i cirka 15 minutter. Brug dem i salater, gryderetter og supper. Du kan også koge dem helt møre, det tager cirka ½ time. De helt møre linser kan du blende til en dip sammen med hvidløg, olivenolie og krydderurter.

Opbevaring

Puy-linser bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bønner, linser og ærter i direkte sollys. Efter kogning og tilberedning bør puy-linserne opbevares på køl. Her kan de holde sig i ca. 4 dage. Kogte puy-linser kan også fryses.

Ernæring

Linser har et højt indhold af protein og kostfibre. De indeholder B-vitaminer, og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.