Skip to the content

grønne linser

Kendetegn

Har en grøn til brun skal, men frøet er brunt. Også kendt som chilenske linser.

Anvendelse

Skyl altid linser grundigt, inden du skal bruge dem. Linser skal du ikke sætte i blød, før du koger dem. Kog hele linser i cirka 30-40 minutter. Brug dem som fyld i supper, sammenkogte retter eller kolde i salater. Du kan også blende linserne med lidt olie og forskellige krydderier til en dip, som du kan bruge til brød, grøntsager eller kød.

Opbevaring

Grønne linser bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bønner, linser og ærter i direkte sollys. Efter kogning og tilberedning bør de grønne linser opbevares på køl. Her kan de holde sig i ca. 4 dage. Kogte grønne linser kan også fryses.

Ernæring

Linser har et højt indhold af protein og kostfibre. De indeholder B-vitaminer, og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.