Skip to the content

Madpyramiden er klimavenlig

Madpyramiden og jordkloden
Spiser du efter Madpyramidens anbefalinger – altså mest fra bunden, mindre fra midten og mindst fra toppen – gør du klimaet en tjeneste.

Reducer dit CO2-udslip med Madpyramiden

Danskerne er et af de mest kødspisende folkefærd i verden. Derfor kan vi gøre en stor forskel for klimaet, hvis vi spiser mindre kød og færre mælkeprodukter.

Spiser du efter Madpyramidens anbefalinger, kan du reducere din belastning på klimaet med op til 30 procent i forhold til en danskers gennemsnitlige kost.

Madpyramidens madplaner og opskrifter er klimavenlige, fordi der er brugt rigtig mange grøntsager og ikke så meget kød, som mange danskere ellers spiser.

Vælg grøntsager i sæson – og spis mindre kød

Madpyramidens madplaner tager hensyn til, at du vælger grøntsager i sæson. På den måde får du også de billigste grøntsager og de bedste set med klimabriller. 

I Madpyramidens madplaner kan du finde mad som for eksempel ris og oksekød, som ellers ikke har ry for at være særlig klimavenlige.

Selvom noget mad har et stort klimaaftryk, behøver du ikke helt holde op med at spise det. Du bør bare spise mindre af den.

For eksempel er der kun oksekød på menuen en gang pr. 14 dag i alle Madpyramidens madplaner. Det er godt for dig og for klimaet.

Hvis alle mennesker i Danmark spiste efter Madpyramiden, ville klimagevinsten være cirka 6 millioner tons CO2 om året.

Det svarer til næsten det samme, som hele den danske privatbilisme udleder på et år.