Skip to the content

yoghurt

Ernæring

Du finder yoghurt naturel i midten af madpyramiden sammen med mejeriprodukterne. Yoghurt har et højt indhold af protein, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Yoghurt naturel kan indeholde mellem 0,5 og 4,5 % fedt. Fedtet i mejeriprodukter kan forbedre dit kolesteroltal. Yoghurt er en kilde til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf er der især et højt indhold af vitamin B12, som styrker dine nerver og er vigtigt for dit blod. Samtidig er yoghurt en god kilde til mineralerne kalk, kalium og fosfor, som styrker dine knogler og dit blodomløb og hjælper din krop med at omdanne maden til energi.

Anvendelse

Yoghurt frisker kolde retter op og svaler varm stærk mad. Herhjemme har vi tradition for at spise yoghurt om morgenen, f.eks. med müsli eller bær, og sætter pris på yoghurts evne til at holde maven i orden. I Indien og Pakistan har yoghurt været hovedingrediensen i lassi i tusinder af år. Lassi er en kold, forfriskende og let krydret drik med frugt. Den oprindelige smoothie. I Mellemøsten og lande som Indien og Pakistan er yoghurt også kendt som tilbehør til varme, stærke retter eller marinerede salater. Yoghurt har en evne til at mørne lam og fjerkræ. Prøv f.eks. at marinere rå kyllingefileter et par timer eller mere i yoghurt naturel med citronsaft, hvidløg, koriander, salt og peber.

Opbevaring

Yoghurt opbevares i køleskabet. Hvis temperaturen er for høj bliver smagen sur og konsistensen klumpet. Undgå derfor at have produktet uden for køleskabet for længe.

Frokost

Fuldkornspita med avocadocreme

Avocado indeholder godt med det sunde fedt og har en dejlig smag. Husk at vælge fuldkorn, når d...

Mellemmåltid

Grøntsager og chips med indisk dip

En lækker snacktallerken, perfekt til en hyggelig eftermiddagsstund

Morgenmad

Syrnet mysli

Havregryn er et fuldkornsprodukt. Fuldkorn giver dig masser af fibre, vitaminer og mineraler. N...