Tun

Kendetegn

Tunen er en saltvandsfisk i familie med makrellen. Der er mange forskellige arter. Store tunfisk kan blive op til 4 meter, og kan veje op til 500-600 kilo. Tun vejer normalt mellem 70-110 kilo. Tun der bliver lavet til bøffer og sushi er truede, fordi efterspørgslen er meget stor. Derfor skal du ikke vælge tunbøffer eller sushi med tun. Vælg tun på dåse der er mærket med MCS-mærket. Så er du sikker på at købe tun, der kommer fra bæredygtige bestande.

Anvendelse

Du kan for eksempel bruge tun på dåse til salater og mousse. Kødet er mørkebrunt og har en karakteristisk smag.

Opbevaring

Uåbnet tun på dåse kan du opbevare ved stuetemperatur. Se efter datomærkningen.

Ernæring

Tun er en mager fisk med et fedtindhold på 1,1 gram pr 100 gram. Tun indeholder blandt andet vitaminerne A, D og E og mineralerne jod og selen.

Opskrifter med tun

viewer loading recipies, please wait...