Torsk

Kendetegn

Torsken er en saltvandsfisk. Torsk skal mindst være 35- 40 centimeter, når den bliver fanget.

Anvendelse

Spis torsk kogt, dampet, bagt eller stegt. Kødet er hvidt og fast, og falder i flager. Torsk har en mild smag.  Torskerogn (bukser) kan du koge og eventuelt stege på panden. Du kan også få torskerogn på dåse. 

Opbevaring

Læg fisken på køl. Brug friske fisk samme dag som de er købt. Torsk kan fryses ned i op til 6 måneder.

Ernæring

Torsken er en mager fisk med et fedtindhold på 0,6 gram pr 100 gram. Heraf er 0,3 gram n-3 fedtsyrer. Torsken indeholder blandt andet D-vitamin og mineralerne zink, jod og selen.
Torskerogn har et fedtindhold på 2,9 gram og tilhører kategorien af halvfede fisk. Heraf er 0,9 gram n-3 fedtsyrer. Torskerogn indeholder blandt andet vitaminerne A, D og E, og mineralerne jod og zink.
Torskelever har et fedtindhold på 67 gram pr 100 gram. Heraf er 13 gram n-3 fedtsyrer. Torskelever indeholder blandt andet vitaminerne A, D og E, B-vitaminet folat, og mineralerne jod, zink og selen.

Opskrifter med torsk

viewer loading recipies, please wait...