Tomat

Kendetegn

Tomaten skal have en dyb farve og være fast og glat. Gå uden om tomater med stødpletter og sprækker. Tomater er bedst om sommeren når de er modnet i solen. Om vinteren smager tomat på dåse tit bedre end friske tomater. Cherrytomater, blommetomater, kryddertomater er søde og kraftige i smagen. Modne tomater kan være både røde og gule.

Anvendelse

Spis tomater rå, kogte, stegte, grillede og langtidsbagte. Umodne, grønne tomater kan du sylte.

Opbevaring

Tomater smager ikke nær så godt, hvis de har været i køleskab, de holder sig bedst ved cirka 14 grader. Tomater kan holde 10-14 dage ved 14 grader. Ved stuetemperatur har tomater en holdbarhed på 2-4 dage.

Ernæring

Tomat har et kostfiberindhold på 1,4 gram pr 100 gram. Tomaten er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Tomater indeholder blandt andet vitaminerne A, B og C, og mineralet kalium.

Sæson

April-november

Opskrifter med tomat

viewer loading recipies, please wait...