Squash

Kendetegn

Squash ligner en kort og tyk agurk, men kødet er mere hvidt og fast end agurkens kød. Squash er som regel grøn, man kan også være gul eller orange. Squash hedder også courgette eller zucchini. 

Anvendelse

Spis squash rå i salater, marineret, sauteret, stegt, dampet, farseret, gratineret eller i gryderetter i skiver eller tern. Squash har en neutral smag og har bløde kerner.

Opbevaring

Squash skal ikke i køleskabet, men må gerne lægges et køligt sted. Squash holder sig bedst i temperaturer på 8-10 grader. Squash kan holde sig cirka 2 uger.

Ernæring

Squash indeholder 1,1 gram kostfibre pr 100 gram. Squash er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Squash indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten og B-vitaminet folat, samt mineralet kalium.

Sæson

Juli-oktober

Opskrifter med squash

viewer loading recipies, please wait...