Fire lette klimaråd

Sådan spiser du mere klimavenligt

1. Spis flere grøntsager
Vælg især flere af de grove grøntsager. Grøntsager er den type fødevarer, som belaster klimaet mindst. Vælg flere af de grove grøntsager
som rødder, kål, bønner og linser, som er de sundeste.

2. Spis mindre kød
Skift en stor del af kødet ud med flere grøntsager. Når du vælger kød, så spis mere kylling og fisk og mindre af det røde kød fra for eksempel køer og lam. Spiser du kød, som madpyramiden anbefaler, kan du reducere din klimabelastning fra dit kødforbrug med op til 40 procent.

3. Spis grøntsager i sæson, og som er dyrket på friland
Spis grøntsager fra friland, og når de er i sæson. Grøntsager, som er dyrket på friland, er bedre for klimaet end grøntsager, som er dyrket i drivhus. Der skal store mængder energi til at opvarme et drivhus, og derfor belaster grøntsager, som er dyrket på friland, klimaet mindst.

4. Tag din cyklen eller gå, når du køber ind
Gør din transport til dine indkøb klimavenlig og tag cyklen eller gå. Det betyder meget for klimaregnskabet, hvordan du selv transporterer dine varer hjem. Hvis du kører fem km i bil for at købe et kilo svinekød og hjem igen, så har du fordoblet svinekødets aftryk på klimaet.