Spinat

Kendetegn

Spinat er grønne blade, der kan være glatte eller krusede. Spinat er en bladgrøntsag i familie med grønkål og bladbede. Spinat har en mild smag.

Anvendelse

Skyl frisk spinat grundigt. Bladene gemmer ofte på masser af sand og jord. Spis spinat rå, dampet og stuvet. Du kan godt varme mad med spinat op dagen efter, hvis retten har været kølet hurtigt ned og du varmer retten grundigt igennem.

Opbevaring

Spinat skal i køleskabet, det holder sig godt i temperaturer på 2-6 grader. Spinat kan holde 2-5 dage. 

Ernæring

Spinat har et kostfiberindhold på 1,9 gram. Spinat er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Spinat indeholder vitaminerne A, C, E, K og B-vitaminer, og mineralerne kalium, calcium, jern og zink. Spinat indeholder oxalsyre. Oxalsyre forhindrer kroppen i at optage jern og calcium. Hvis du tilsætter non-oxal til spinat, bliver oxalsyren neutraliseret. Så kan kroppen bedre optage mineralerne fra spinaten.

Sæson

April-oktober. Frossen spinat kan du købe året rundt. 

Opskrifter med spinat

viewer loading recipies, please wait...