Selleri

Kendetegn

En god selleri har en glat, brun skræl og hvidt, fast kød. Selleri bliver også kaldt for rodselleri eller knoldselleri. Smagen af selleri er sød og peberagtig

Anvendelse

Skræl og skyl sellerien. Spis selleri rå, kogt, stegt eller bagt. Rå knoldselleri er frisk og bitter. Selleri bliver mere sød når du koger, steger eller bager den. Toppen af selleri kan bruges som krydderurt og som suppevisk og til fond.

Opbevaring

Selleri skal i køleskabets grøntsagsskuffe. Selleri holder sig bedst i temperaturer på 2-6 grader. Selleri kan holde cirka 2 uger.

Ernæring

Selleri indeholder 3,9 gram kostfiber pr 100 gram. Selleri er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Af vitaminer indeholder selleri A, B, og C-vitamin og af mineraler kalium og fosfor.

Sæson

August-april

Opskrifter med selleri

viewer loading recipies, please wait...