Rosenkål

Kendetegn

Rosenkål er små grønne kålhoveder. Rosenkål har en skarp og kålagtig duft og smag. Rosenkål skal være sprøde, faste og  må ikke have gule pletter.

Anvendelse

Fjern de visne blade, skær den nederste del af stokken af, og skyl rosenkålen grundigt. Du kan spise rosenkålen rå, kogt eller stegt. Kog dem kun et par minutter. Hvis du koger rosenkål for længe bliver de grålige og kedelige i smagen. Du kan skære rosenkål i kvarte og stege dem på panden.

Opbevaring

Læg rosenkål i køleskabet, de holder sig godt i temperaturer på  2-6 grader. Rosenkål kan holde cirka 1 uge.

Ernæring

Rosenkål har et kostfiberindhold på 4,1 gram pr 100 gram. Derfor er rosenkål en grov og ikke en fin grøntsag. Rosenkål indeholder vitaminerne A, E, C, K og B, og har et særligt højt indhold af B-vitaminet folat. Af mineraler indeholder rosenkål kalium og magnesium.

Sæson

Oktober - februar

Opskrifter med rosenkål

viewer loading recipies, please wait...