Rødkål

Kendetegn

Rødkål består af røde kålblade, der sidder tæt omkring hinanden og danner et fast kålhoved.

Anvendelse

Fjern de yderste blade, skær stokken af og skyl kålen grundigt. Snit den fint og spis den rå eller kog den med æbleeddike som rødkål til frikadeller, flæskesteg eller smørrebrød. Rødkål mister nemt sin kulør under tilberedning, men syre fra frugt, eddike, og vin kan få rødkålen til at bevare sin farve.

Opbevaring

Rødkål skal i køleskabet og holder sig godt i temperaturer på 2-6 grader. Kålen kan holde 1-2 måneder.

Ernæring

Rødkål indeholder 2 gram kostfibre pr 100 gram. Rødkål er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Rødkål indeholder blandt andet vitaminerne A, B og C og mineralet kalium.

Sæson

September - januar

 

 

Find flere lækre vinteropskrifter her

Opskrifter med rødkål

viewer loading recipies, please wait...