Regnbueørred

Kendetegn

Bliver også kaldt for forel. Det er en fersk- og saltvandsfisk. Det er almindeligt at opdrætte regnbueørred, disse bliver ofte kaldt for regnbuelaks. Fisken kan blive op til 70 centimeter og veje op til 9 kilo. Regnbueørred har fået sit navn efter det rødviolette bånd på siden af fisken. Båndet gør det let at genkende den.

Anvendelse

Spis regnbueørred dampet, kogt, stegt eller grillet. Du kan også spise dem gravet. Kødet er fast og rødligt, og har en delikat smag.

Opbevaring

Læg fisken på køl. Brug friske fisk samme dag som de er købt. Regnbueørred kan fryses ned i op til 3-6 måneder.

Ernæring

Regnbueørred har et fedtindhold på 6,7 gram pr 100 gram. Heraf er 1,76 gram n-3 fedtsyrer Regnbueørred er dermed en halvfed fisk. Fisken indeholder blandt andet D- og E-vitamin og mineralerne jod, zink og selen.

Opskrifter med ørred

viewer loading recipies, please wait...