Radise

Kendetegn

Radiser er bedst, når de føles faste og er sprøde at bide i. Gode radiser er ikke større end 1-2 centimeter i diameter. Bladene skal være friske og ikke slatne. Vi kender bedst den røde og hvide radise, men radiser kan også være lavendelfarvede, bolsjestribede, grønne eller helt hvide.

Anvendelse

Skyl radisen. Spis radisen rå, for eksempel som snack, som del af en salat, eller som pynt på smørrebrød. Den har en sennepsagtig smag.

Opbevaring

Radiser holder sig godt i køleskabet og temperaturer på 2-6 grader. Radiser kan holde 5-6 dage. De holder sig bedst uden top.

Ernæring

Radiser har et kostfiberindhold på 1,3 g pr 100 g. Radisen er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Radiser indeholder blandt andet vitaminerne A og B og mineralet kalium.

Sæson

Marts - november

Opskrifter med radise

viewer loading recipies, please wait...