Hyben

Kendetegn

Hyben bliver også kaldt for vildroser. Der vokser masser af hyben i Danmark især langs kysterne. Hyben er normalt røde eller orange, men de kan også være mørkelilla eller sorte.

Anvendelse

Skyl hyben grundigt og fjern blomst og slik. Halver frugterne og kom dem i en frysepose. Lad dem ligge i fryseren til dagen efter. Ryst kernerne ud eller brug en teske. Pas på, de små hår på kernerne kan give kløe, hvis de kommer i kontakt med huden. Brug hyben i marmelade, som syltede, til gele, sirup, puré, budding, muffins, saft eller te. Du kan også lave en hybensuppe eller bruge tørret hyben i grødblandinger. Hyben har en skarp, frugtagtig smag, der minder om smagen af tranebær.

Opbevaring

Opbevar hyben på køl i køleskabets grønsagsskuffe. Brug hyben i løbet af et par dage eller frys dem ned.

Ernæring

Hyben har et højt indhold af kostfibre, 6,1 gram pr 100 gram, og et højt indhold af vitaminerne A og C. Hyben indeholder også mineralerne kalium og calcium.

Sæson

Juni-august, men du kan høste frugterne til hen på efteråret, selv efter at de har fået lidt frost.