Porre

Kendetegn

En frisk porre skal være fast og have sprøde, grønne blade. De må ikke være tørre eller klæbrige. Porrens nederste del er hvid, fordi jorden bliver lagt op omkring planten, når den vokser. Den hvide del er mest mild i smagen, mens den grønne del er mest rig på vitaminer og mineraler. Porre er i familie med løg, men har en mere mild smag.

Anvendelse

Skyl porren grundigt. Sand og jord gemmer sig mellem bladene. Det nemmeste er at halvere porren hele vejen på langs, før du skyller den. Spis porren rå, dampet, kogt, stegt og bagt. Brug dem som tilbehør til kød og fisk, eller som ingrediens i en wokret. Du kan bruge porre, som du bruger almindelige løg.

Opbevaring

Porrer skal i køleskabets grøntsagsskuffe. De holder sig godt i temperaturer på 4-6 grader. Porrer kan holde sig i 12-14 dage.

Ernæring

Porrer har et kostfiberindhold på 2,2 gram pr 100 gram. En porre er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Porrer indeholder blandt andet vitaminerne A og B, og mineralerne kalium og zink.

Sæson

Juli-marts

Opskrifter med porre

viewer loading recipies, please wait...