Persillerod

Kendetegn

Persilleroden er hvid, og ligner pastinakken, men pastinakken har en dyb rand i toppen mellem rod og stilk, som persilleroden ikke har. Hvis du vil kende forskel, så husk reglen: Pastinakken skal ned med nakken.

Anvendelse

Skyl og skræl persilleroden. Spis persillerod rå, dampet, kogt, bagt eller til suppe. Den har en mild persillesmag og er knap så sød og krydret som pastinakken.

Opbevaring

Persillerod kan komme i køleskab, den klarer sig godt i temperaturer på 2-6 grader. Persillerod kan holde cirka 1 uge.

Ernæring

Persillerod har et kostfiberindhold på 4,3 gram pr 100 gram. Persilleroden er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Persillerod indeholder blandt andet vitaminerne A, E og B-vitaminet folat, og mineralet kalium.

Sæson

September-marts

Opskrifter med persillerod

viewer loading recipies, please wait...