Skip to the content

persillerod

Kendetegn

Persilleroden er hvid, og ligner pastinakken, men pastinakken har en dyb rand i toppen mellem rod og stilk, som persilleroden ikke har. Hvis du vil kende forskel, så husk reglen: Pastinakken skal ned med nakken.

Ernæring

Du finder persillerod nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Peberrod har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt, og holder gang i din fordøjelse. Peberrod er en kilde til flere af B-vitaminerne, vitamin C og folat, som også er en af B-vitaminerne. Vitaminerne styrker dit immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA, og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Vær dog opmærksom på, at nogle af vitaminerne forsvinder ved tilberedning. Peberrod har også et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, magnesium, jern, mangan og zink, som styrker dit blod og blodomløb, immunforsvar og knogler, kan sænke dit blodtryk, hjælpe dine sår med at hele og din krop med at optage kalk, og som kan afhjælpe kramper i musklerne.

Anvendelse

Skyl og skræl persilleroden. Spis persillerod rå, dampet, kogt, bagt eller til suppe. Den har en mild persillesmag og er knap så sød og krydret som pastinakken.

Opbevaring

Tag persillerødderne ud af posen og put dem i en plastikboks. Opbevar dem i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst.

Sæson

September-marts

Aftensmad

Salat af rødder, sprøde baconkiks og skyrdip. Hertil let ristet torsk

Husk at spise fisk flere gange om ugen. Varier mellem fed og mager fisk. Torsk er en mager fisk...

Mellemmåltid

Grøntsager med krydderurtedip

Grove grøntsager med lidt krydderurtedip smager godt og stiller sulten inden frokosten. Vælg gr...

Mellemmåltid

Grønt og frugt

Lidt grønt og frugt er et let mellemmåltid, der giver masser af vitaminer, mineraler og kostfib...