Peberfrugt

Kendetegn

En god peberfrugt er klar i farven, føles fast og må ikke være foldet eller rynket omkring stilken.  Umodne peberfrugter er grønne. Nogle peberfrugter bliver ved med at være grønne, når de bliver modne. Andre peberfrugter bliver røde, gule, orange, hvide eller blåsorte/violette når de bliver modne.

Anvendelse

Fjern stilk, frøstol og frø.  Du kan spise peberfrugt rå, kogt, dampet, stegt, bagt eller fyldt.  Rå peberfrugt har en saftig sprødhed. Bagt, stegt eller grillet peberfrugt er blød og sød. Grønne peberfrugter er mere holdbare, og mindre søde i smagen, end gule og røde peberfrugter.

Opbevaring

Peberfrugt må gerne ligge køligt, men skal ikke i køleskab. Den holder sig bedst ved temperaturer på 8-10 grader. Peberfrugter kan holde 12-14 dage.

Ernæring

Peberfrugt har et kostfiberindhold på 1,7 gram pr 100 gram. Derfor er peberfrugt en fin og ikke en grov grøntsag. Peberfrugter indeholder A-, B-, C- og E-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Maj-november

Opskrifter med peberfrugt

viewer loading recipies, please wait...