Pastinak

Kendetegn

Pastinakken har en tynd lysebrun skræl og et fast hvidt kød. Den ligner persillerod, men persillerod har ikke den dybe rand rundt i toppen, som pastinakken har. Hvis du vil se forskel, så husk reglen: Pastinakken skal ned med nakken. Smagen er let sødlig, krydret og nøddeagtig.

Anvendelse

Skyl og skræl pastinakken. Spis den rå, dampet, kogt, stegt eller bagt.

Opbevaring

Læg pastinakken i køleskabet. Den holder sig i temperaturer på 2-6 grader. Pastinakker kan holde cirka 1 uge.

Ernæring

Pastinakken har et kostfiberindhold på 4,5 gram pr 100 gram. Pastinakken er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Pastinak indeholder blandt andet vitaminerne A, B og E og mineralet kalium.

Sæson

August-april. Pastinakken bliver ikke dyrket ikke i varme lande. Den skal have frost for at udvikle sin smag.

Opskrifter med pastinak

viewer loading recipies, please wait...