Skip to the content

Æbleeddikemarineret rødbedesalat med rugbrødskiks

Et skønt, sprødt mellemmåltid.

Ingredienser

  • 100 g
    rødbede
  • 1 spsk
    æbleeddike
Rugbrødskiks
  • 4 stk
    daggammelt rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  1. 1
    Rødbedesalat:
    Skyl og skræl rødbede.
  2. 2
    Riv rødbede på et rivejern.
  3. 3
    Bland rødbede og æbleeddike i en skål.
  4. 4
    Lad det marinere i ca. 10 minutter.
  5. 5
    Rugbrødskiks:
    Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  6. 6
    Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
  7. 7
    Læg bagepapir på en bageplade.
  8. 8
    Læg de tynde rugbrødsskriver på bagepapiret
  9. 9
    Bag rugbrødet i ca. 10-15 minutter.
  10. 10
    Tag dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de bliver kolde. Hvis de ikke bliver sprøde, så kom dem i ovnen igen et par minutter.
  11. 11
    Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt kolde.
  12. 12
    Fordel rødbedesalat i fire portioner. Hver person spiser 40 g rugbrødskiks til.

Tip

Det er vigtigt det er daggammelt brød, da ellers er det umuligt at skære det i meget tynde skiver. Brug en meget skarp kniv så er det nemmere. Lav gerne en stor portion, det kan holde sig og er nemt at have som en snack