Spagetti bolognese med grøn sommersalat
Familiens favorit, her i en sund og dejlig udgave med masser af grønt
Ingredienser
Spagetti bolognese
-
400 ghakket oksekød, se efter Nøglehullet
-
1 spskrapsolie til stegning
-
2 stkgulerod
-
1 stkpeberfrugt
-
1 stkløg
-
1 tsktørret oregano
-
2 spskbalsamico eddike eller en anden eddike
-
2 fedhvidløg
-
1 spsksojasovs
-
1 dåsetomatpure
-
1 dåseflåede tomater
-
100 gcherrytomat
-
300 gfuldkornsspagetti. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
1 tsksalt
Grøn sommersalat
-
300 ggrøn salat
-
1 dlskyr eller yoghurt naturel
-
2 spskmælk
-
1 tsksennep
-
salt
-
peber
-
1Bolognese:Skyl gulerødder og peberfrugt
-
2Skær grøntsagerne i tern
-
3Pil løg og hvidløg
-
4Hak det fint
-
5Kom olie i en gryde
-
6Svits grøntsagerne godt
-
7Hæld sojasovs over grøntsagerne
-
8Kom grøntsagerne i en skål
-
9Kom kød i gryden og steg i nogle minutter
-
10Tilsæt tomatpuré når alt kød er gennemstegt
-
11Steg videre et par minutter
-
12Tilsæt balsamicoeddike
-
13Skyl tomaterne og del dem i halve
-
14Tilsæt de flåede og friske tomater
-
15Lad retten simre uden låg i ca. 10-15 minutter og meget gerne længere
-
16Smag til med salt og peber
-
17Spagetti:Kom vand og salt i en gryde
-
18Bring vandet i kog og kom spagettien i
-
19Kog spaghettien som anvist på pakken
-
20Hæld vandet fra spagettien
-
21Server 20 % spagetti bolognese til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
22Grøn sommersalat:Skyl salaten
-
23Bland skyr, mælk og sennep i en skål
-
24Smag til med salt og peber
-
25Vend salaten i dressingen
-
26Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan lave en endnu mere grøn version ved at tilsætte flere grøntsager og bruge mindre kød.