Sommersuppe med croutons
Lav en dejlig og fyldig suppe på bønner og linser. Sommergrøntsagerne er prikken over i´et. Husk at sætte bønner og kikærter i blød dagen før du vil lave suppen
Ingredienser
Sommersuppe
-
50 ghvid bønne, tørret
-
50 gkikærter
-
50 glinse
-
1 spskolivenolie
-
1 fedhvidløg
-
1 stkløg
-
600 gsommergrøntsager som gulerødder, blomkål, ærter, spidskål og tomater
-
1 læblemost
-
1 bundtpersille
-
salt
-
peber
Parmesan croutons
-
4 skivedaggammelt rugbrød
-
1 fedhvidløg
-
75 gparmesan
-
1Sommersuppe:Sæt bønner og kikærter i blød minimum 12 timer
-
2Skyl bønner og kikærter
-
3Pil hvidløg og løg
-
4Hak hvidløg og løg groft
-
5Skyl sommergrøntsagerne og skær dem i grove stykker
-
6Kom olie i en stor gryde med tyk bund
-
7Varm olien op og tilsæt bønner, kikærter og linser
-
8Rør godt rundt
-
9Tilsæt hvidløg, løg og grøntsager, steg det hele af uden det tager farve
-
10Tilsæt hvidvin og lad det koge helt ind
-
11Tilsæt æblemost
-
12Lad retten småkoge i ca. 30 minutter
-
13Skyl persille og den groft
-
14Tilsæt grofthakket persille
-
15Smag til med salt og peber
-
16Suppen må gerne være lidt tyk og rustik
-
17Parmesancroutons:Tænd ovnen på 150 grader varmluft
-
18Skær brødet i tern af 2x2 cm
-
19Pil hvidløg og hak det fint
-
20Riv parmesanen på den fine side af rivejernet
-
21Vend brød med hvidløg og parmesan
-
22Læg bagepapir på en bageplade og kom brødet herpå
-
23Bag croutonerne i ca. 10 minutter til de er sprøde
-
24Fordel suppen i fire, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen, drys sprøde brødcroutoner på toppen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan også bruge hvedebrød som croutoner. Lav en stor portion og opbevar i en lufttæt beholder, så kan de holde sig nogle dage