Skyr med rabarber og granola
Vælg surmælksprodukter med Nøglehullet, så er du sikret et minimum af fedt. Drys med nødder, tørret frugt og havregryn. Det giver god smag og mæthed.
Ingredienser
-
7 dlskyr eller yoghurt naturel
-
4 stilkrabarber
-
130 ggranola eller mysli, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
Granola
-
1 dlmandel
-
1 dlhaselnød
-
1 dlsolsikkekerne
-
1 dlgræskarkerne
-
1 dlhavregryn
-
1 dlhonning
-
1 spskhørfrø eller chiafrø
-
1 dltørrede tranebær eller blåbær
-
1Skyl rabarber og kog til kompot
-
2Hæld skyr i fire tallerkener eller glas
-
3Drys granola over skyren
-
4Pynt med kompot og frisk rabarber
-
5Hjemmelavet Granola:Hak mandlerne groft med en savtakket kniv
-
6Hæld mandler, hasselnødder, solsikkekerner og græskarkerner på en tør stegepande
-
7Rist nødder og kerner til de er gyldne. Fjern stegepanden fra blusset
-
8Hæld havregryn på en anden, tør stegepande
-
9Rist havregrynene til de er gyldne
-
10Tilsæt honning til havregrynene og derefter chiafrø
-
11Lad honningen smelte sammen med havregryn og frø
-
12Fjern stegepanden fra blusset
-
13Lad blandingerne køle af
-
14Bland de to blandinger sammen og tilsæt tørrede bær
-
15Hæld blandingen på bagepapir og kom det i ovnen ved 70 grader i 1 time og 15 til granolaen er tør og sprød
-
Tip
Gem resten af granolaen til morgenmad eller mellemmåltider