Skip to the content

Salat af rugkerner

Skift de flade rugbrødsmadder ud med en lækker og mættende rugkernesalat

Ingredienser

  • 300 g
    rugkerne
  • 500 g
    ny gulerod
  • 1 stk
    honningmelon
  • 1 bundt
    dild
  • 150 g
    ost, 45+
  • 300 g
    sommersalater
  • 300 g
    ærter fra bælg
  • 2 spsk
    valnøddeolie
  1. 1
    Kom vand i en gryde og tænd for blusset
  2. 2
    Kom rugkernerne i og kog dem i ca. 17-20 minutter
  3. 3
    Hæld vandet fra
  4. 4
    Skyl gulerødder og riv dem
  5. 5
    Skær melonen i både, skær skrællen fra og skær kødet i tern
  6. 6
    Vask dild og hak det groft
  7. 7
    Riv osten på den grove side af rivejernet
  8. 8
    Skyl salaten
  9. 9
    Bælg ærterne
  10. 10
    Bland rugkernerne med gulerod, melon, dild, ost, salat, ærter og valnøddeolie
  11. 11
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  12. Voksenportion

    Børneportion

    salat _rugkerner_lille.jpg

Tip

Du kan også lave salaten med perlespelt eller perlebyg