Ruggrød
Rugflager er et fuldkornsprodukt. Fuldkorn er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Nødder giver knas og sundt fedt til grøden.
Ingredienser
-
2 stkæble
-
90 ghaselnød
-
6 dlrugflager eller havregryn
-
8 dlkoldt vand
-
2 dlæblemost
-
2 spskhonning
-
4 spskskyr
-
1Skyl æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet
-
2Læg hasselnødder på en kold, tør stegepande
-
3Tænd for blusset og rist nødderne til de bliver lidt gyldne
-
4Lad nødderne køle af og hak dem groft
-
5Bland rugflager, vand, æblemost og honning i en gryde
-
6Sæt gryden på et blus og kog til grøden bliver tyk, det tager cirka 2-3 minutter
-
7ServeringKom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
8Kom æble og nødder på grøden og til sidst en klat skyr
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan bruge andre frugter end æbler