Skip to the content

Rugbrød med torskerogn

Husk at spise fisk flere gange om ugen. Torskerogn er en god kilde til D-vitamin.

Ingredienser

  • 10 skive
    torskerogn
  • 4 spsk
    rapsolie til stegning
  • 10 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 100 g
    hytteost
  • 3 tsk
    sennep
  • salt
  • peber
  • 1 stk
    citron
  • karse
  • 4 stk
    æble
  • 600 g
    vindrue
  1. 1
    Skær torskerognen i skiver á 1-2 centimeter
  2. 2
    Kom olie på en stegepande
  3. 3
    Varm stegepanden op og rist torskerognen cirka 2 minutter på hver siden til den er let gylden
  4. 4
    Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
  5. 5
    Smør brødet med sennep og hytteost
  6. 6
    Læg en skive torskerogn på hvert stykke rugbrød
  7. 7
    Krydr med lidt salt, peber og citronsaft
  8. 8
    Klip lidt karse på toppen
  9. 9
    Server 3 stk. rugbrød pr. voksen og 2 stk. pr. barn. Spis et æble og 150 gram vindruer pr. person som dessert
  10. Voksenportion

    Børneportion

    rugbrød_torskerogn_lille.jpg