Skip to the content

Rugboller med chokolade

Bag med fuldkorn og få ekstra vitaminer og mineraler. Bag en stor portion i weekenden og kom i fryseren, så har du boller klar til hele ugen.

Ingredienser

Boller, 10-14 stk
  • 100 g
    mørk chokolade, 70 %
  • 1 l
    lunkent vand
  • 10 g
    gær
  • 1 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 10 g
    salt
  • 50 g
    rugkerne
  • 250 g
    fuldkornshvedemel
  • 125 g
    rugmel
  • 100 g
    hvedemel
  • 1 stk
    æg til pensling
Drikkevare r
  • 8 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Læg bagepapir på en bageplade
  2. 2
    Hak chokoladen groft med en savtakket kniv
  3. 3
    Hæld vand i en stor røreskål
  4. 4
    Smuld gæren ned i vandet. Rør til gæren er opløst
  5. 5
    Tilsæt skyr, salt, rugkerner, fuldkornshvedemel, rugmel og hakket chokolade
  6. 6
    Rør godt
  7. 7
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind. Ælt dejen godt på røremaskine eller med en elpisker. Dejen er godt klistret
  8. 8
    Sæt klatter af dejen på bagepladen med to skeer
  9. 9
    Lad bollerne hæve i en time, og gerne længere, et lunt sted
  10. 10
    Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  11. 11
    Bag bollerne i cirka 20 minutter til de er gennembagte. Bank bollerne under bunden, hvis det lyder hult, er de færdigbagte
  12. 12
    Lad trekanterne køle af på en bagerist
  13. 13
    Server 1 bolle til hver person og 1 glas mælk pr. person