Rugboller med chokolade
Bag med fuldkorn og få ekstra vitaminer og mineraler. Bag en stor portion i weekenden og kom i fryseren, så har du boller klar til hele ugen.
Ingredienser
Boller, 10-14 stk
-
100 gmørk chokolade, 70 %
-
1 llunkent vand
-
10 ggær
-
1 dlskyr eller yoghurt naturel
-
10 gsalt
-
50 grugkerne
-
250 gfuldkornshvedemel
-
125 grugmel
-
100 ghvedemel
-
1 stkæg til pensling
Drikkevare r
-
8 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1Læg bagepapir på en bageplade
-
2Hak chokoladen groft med en savtakket kniv
-
3Hæld vand i en stor røreskål
-
4Smuld gæren ned i vandet. Rør til gæren er opløst
-
5Tilsæt skyr, salt, rugkerner, fuldkornshvedemel, rugmel og hakket chokolade
-
6Rør godt
-
7Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind. Ælt dejen godt på røremaskine eller med en elpisker. Dejen er godt klistret
-
8Sæt klatter af dejen på bagepladen med to skeer
-
9Lad bollerne hæve i en time, og gerne længere, et lunt sted
-
10Tænd ovnen på 225 grader varmluft
-
11Bag bollerne i cirka 20 minutter til de er gennembagte. Bank bollerne under bunden, hvis det lyder hult, er de færdigbagte
-
12Lad trekanterne køle af på en bagerist
-
13Server 1 bolle til hver person og 1 glas mælk pr. person
-