Rødder og champignon med dijonkylling
Prioriter fjerkræ, når du vælger mad fra Madpyramidens top. Husk masser af grøntsager til.
Ingredienser
Ris
-
200 gbrune ris
Grøntsager
-
2 stkporre
-
2 stkrødløg
-
250 gchampignon
-
1 spskfrisk ingefær
-
4 stkgulerod
-
1 bundttimian
Dijonkylling
-
4 stkkyllingebryster med skind
-
1 spskrapsolie til stegning
-
salt
-
peber
-
2 dåseflået tomat
-
4 spskdijonsennep
-
lidt tørret timian
-
1 bundtmynte
-
2 stkæble
-
1Ris:Kom risene i en sigte og skyl dem under rindende koldt vand
-
2Kom risene i en gryde, kom vand på, og kog dem efter anvisningen på pakken
-
3Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
4Rens porrerne grundigt for jord. Skær dem i skiver af 2 centimeter
-
5Pil løgene og skær dem i både
-
6Rens champignon for jord og del dem i halve
-
7Skræl ingefæren og hak den fint
-
8Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af 3 centimeter
-
9Skyl timian og hak den fint
-
10Kom olie på en stor stegepande
-
11Varm stegepanden op. Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber. Brun kyllingebrysterne først på skindsiden, derefter på kødet
-
12Bland alle grøntsager og ingefær
-
13Kom grøntsagerne i bunden af et ildfast fad
-
14Hæld de flåede tomater over grøntsagerne
-
15Læg kyllingebrysterne på toppen med skindsiden opad. Smør med dijonsennep og drys timian over
-
16Sæt fadet i ovnen i cirka 25-30 minutter til brysterne er gennemstegte
-
17Skyl æbler og mynte
-
18Fjern kernehus og skær æblerne i tern på 1x1 centimeter
-
19Hak mynten
-
20Bland de lune, kogte ris med æbler og mynte
-
21Smag til med salt og peber
-
22Servering:Pr barn: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og lidt ris, godt 10 %
-
23Pr voksen: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og ris, godt 40 %
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan også bruge hvedekerner, perlespelt eller andre kerner i stedet for ris